Κέικ λεμονιού με γλάσο, της Χαρούλας Ντελιδάκη

Κέικ λεμονιού με γλάσο, της Χαρούλας Ντελιδάκη

Υλικά

6 αυγά,
350 γρ. ζάχαρη,
150 γρ. κρέμα γάλακτος,
280 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
50 γρ. βούτυρο λιωμένο + λίγο για τη φόρμα,
1 λεμόνι (το ξύσμα του)

Για το Γλάσο:
400 γρ. άχνη ζάχαρη,
4 κουταλιές της σούπας χυμό από λεμόνι,
5-6 φλούδες ψιλές λεμονιού


Εκτέλεση

Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το ξύσμα από το λεμόνι μέχρι να αφρατέψουν. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το αλεύρι. Στο τέλος, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε για άλλα 5 λεπτά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα του κέικ και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 45 λεπτά. Μόλις βγει από το φούρνο, ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Για το Γλάσο:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη με λίγο χυμό λεμονιού (προσθέτουμε λίγο – λίγο κι αν χρειαστεί, ξαναβάζουμε), μέχρι να γίνει ένα λευκό, παχύρρευστο γλάσο. Αλείφουμε το κέικ με ένα πινέλο. Τέλος, διακοσμούμε με τις φλούδες λεμονιού.

Καλή επιτυχία!