Κέικ μήλου, της Βασιλικής Μπόζου

Κέικ μήλου, της Βασιλικής Μπόζου

Υλικά

250 γρ. βούτυρο μαλακό ή 1 φλ. σπορέλαιο,
200 γρ. ζάχαρη,
400 γρ. φαρίνα (εγώ έβαλα απλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις μαζί με ένα μπέικιν),
4 αυγά,
1 γιαουρτάκι αγελάδος 200 γρ.,
λίγη κανέλα,
λίγο χυμό λεμονιού,
1 βανίλια,
2 μήλα κομμένα σε κυβάκια με κανέλα πασπαλισμένα,
λίγο αλεύρι,
χυμό λεμονιού


Εκτέλεση

Χτυπώ τα αυγά με τη ζάχαρη να γίνουν άσπρα και αφράτα. Προσθέτω το λιωμένο βούτυρο ή το λάδι και το γιαουρτάκι. Έπειτα, προσθέτω λίγο λίγο το αλεύρι, το μπέικιν μαζί με τη βανίλια, το χυμό λεμονιού και την κανέλα.
Χτυπώ καλά, να ενωθούν.

Αφού έχω ετοιμάσει τα μήλα που έκοψα, πασπαλίζω με αλεύρι, κανέλα και λίγο χυμό λεμονιού (αυτό το κάνω για να μην πάνε στον πάτο τα μήλα). Αδειάζω το μισό μείγμα σε βουτυρωμένη, αλευρωμένη φόρμα κέικ, έπειτα, ρίχνω τα μήλα και τέλος, το υπόλοιπο μείγμα.

Έχω ζεστάνει, στο μεταξύ, το φούρνο. Τοποθετώ στη μεσαία σχάρα, ψήνω για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς κελσίου, (αν θέλετε, μπορείτε να το ψήσετε στον αέρα. Εγώ το έψησα κανονικά). Όταν βγει, το αφήνω λίγο να κρυώσει, μετά ξεφορμάρω και πασπαλίζω με μπόλικη άχνη.

Καλή σας όρεξη, είναι σκέτη απόλαυση!