Κέικ βανίλιας με φράουλες, της Ελπίδας Χαραλαμπίδου (elpidas' little corner)

Κέικ βανίλιας με φράουλες, της Ελπίδας Χαραλαμπίδου (elpidas’ little corner)

Υλικά

1) 550 γρ. αλεύρι
300 γρ ζάχαρη (250 γρ. αν το θέλετε πιο άγλυκο)
3 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ αλάτι
2) 4 αυγά+1 ασπράδι
140 γρ. καλαμποκέλαιο
2 κ.γ υγρή βανίλια
335 γρ. γάλα
2 κ.σ χυμό λεμονιού(προεραιτικά)
Για την κρέμα
600 γρ. κρέμα γάλακτος
230 γρ κρέμα τυριού
2 κ.γ υγρή βανίλια
3/4 κούπας ζάχαρη
3 κούπες ψιλοκομμένες φράουλες
ολόκληρες φράουλες να στολίσετε το κέικ.


Εκτέλεση

Κοσκινίζετε όλα τα υλικά από το 1) σε ένα μπολ και τα αφήνετε στην άκρη.

Ανακατεύετε και χτυπάτε με ένα σύρμα όλα τα υλικά από το 2), να ενωθούν. Προσθέστε το αλεύρι στα υγρά και ανακατεύετε με το σύρμα, να γίνει αφράτο.

Ανάψτε το φούρνο στους 180 βαθμούς, και βάλτε λαδόκολλα σε 3 ταψιά 22εκ.

Μοιράζετε το μείγμα στα ταψιά,και ψήνετε 20-25 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο. Μέχρι να ψηθούν τα κέικ, ετοιμάζετε την κρέμα και τις φράουλες.

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος και την βάζετε στο ψυγείο, χτυπάτε την κρέμα τυριού να αφρατέψει. Προσθέστε την ζάχαρη και την βανίλια, συνεχίζετε με τις φράουλες και τέλος σιγά σιγά, ενσωματώνετε στην κρέμα τη σαντιγί και ανακατεύετε απαλά.

Μόλις κρυώσουν εντελώς τα κέικ, βάζετε ενδιάμεσα και επάνω την κρέμα. Στολίζετε όπως σας αρέσει το κέικ, και βάζετε επάνω στο κέικ φράουλες.

Τρίβετε αν θέλετε λευκή κουβερτούρα, ή απλά το αφήνετε όπως είναι.

Αν θέλετε, σιροπιάζετε το κέικ, με μαρμελάδα φράουλα. Αραιώνεται με 2-3 κ.σ νερό, τη ζεσταίνετε και αλείφετε το κέικ. Μπορείτε να βάλετε βούτυρο σόφτ,αντί για καλαμποκέλαιο, να προσθέσετε στο κέικ ξηρούς καρπούς, κομματάκια σοκολάτας. Μπορείτε να φτιάξετε το κέικ,από το προηγούμενο βράδυ.
» Καλή γλυκιά όρεξη elpidas little corner »

http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/