Κιμαδόπιτα ρολό, της Ελευθερίας Χατζηπέρρου

Κιμαδόπιτα ρολό, της Ελευθερίας Χατζηπέρρου

Υλικά

8 χωριάτικα φύλλα,
500 γρ. κιμά,
3 κρεμμύδια μεγάλα & ψιλοκομμένα,
3 κ.σ. μαϊντανό,
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη,
200 γρ. φέτα,
300 γρ. γραβιέρα,
λίγες σταγόνες ταμπάσκο,
αλάτι (όσο θέλετε),
πιπέρι φρεσκοτριμμένο,
1 αυγό χτυπημένο,
1/4 φλ. ελαιόλαδο για το σοτάρισμα,
150 γρ. βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων


Εκτέλεση

Σοτάρετε τα κρεμμύδια στο λάδι μέχρι να ροδίσουν, προσθέτετε τον κιμά και τις πιπεριές και ανακατεύετε.
Σιγοβράζετε για 30’.

Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.
Προσθέτετε το μαϊντανό, τα τυριά και το ταμπάσκο και ανακατεύετε.

Βουτυρώνετε ένα μεγάλο ταψί. Απλώνετε σε επίπεδη επιφάνεια 2 χωριάτικα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο, αφού αλείψετε ανάμεσα με βούτυρο.
Απλώνετε το 1/4 από τη γέμιση και τυλίγετε σε ρολό.

Κολλάτε τις άκρες και αλείφετε το ρολό με βούτυρο λιωμένο και αυγό. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία άλλες τρεις φορές, φτιάχνοντας 4 ρολά συνολικά.

Ψήνετε τα ρολά στους 180 °C για 55’ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα σερβίρετε κομμένα σε χοντρές φέτες.