Κλασικά σφολιατένια κριτσίνια, του Κυριάκου Ζαμπάρα

Κλασικά σφολιατένια κριτσίνια, του Κυριάκου Ζαμπάρα

Υλικά

2 φύλλα σφολιάτας,
100 γραμμ. φέτα (τριμμένη με το χέρι),
100 γραμμ. τυρί κίτρινο που λιώνει,
ελαιόλαδο,
σουσάμι


Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-190 βαθμούς. Ανοίγουμε τη σφολιάτα στο χαρτί της, έτσι ώστε να την βλέπουμε οριζόντια.

Στη μισή, τοποθετούμε το τυρί ένα κάθε φορά και καλύπτουμε με το άλλο μισό φύλλο.
Πατάμε καλά (κατά προτίμηση με έναν πλάστη), κόβουμε σε λωρίδες των 2 εκατοστών περίπου, αλείφουμε με λίγο λάδι και πασπαλίζουμε το σουσάμι.

Σε ένα ταψί, που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί, τοποθετούμε τις λωρίδες αφού τις στρίψουμε 2 φορές.

Όταν τελειώσουν οι λωρίδες, τοποθετούμε στο φούρνο για περίπου 20-30 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για το άλλο φύλλο (μπορούμε το σουσάμι να το παραλείψουμε ή να βάλουμε και άλλους σπόρους π.χ παπαρουνόσπορο).