Κλασσικό παστίτσιο, της Κλαίρης Γιαννέλη

Κλασσικό παστίτσιο, της Κλαίρης Γιαννέλη

Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια νο 2
κεφαλοτύρι τριμμένο
1,5 λίτρο γάλα
2 κ.σ βούτυρο
7 κ.σ αλεύρι
1 αυγό
1 κιλό κιμά
ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
μπαχάρι
κανέλα
χυμό ντομάτας
αλάτι


Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και μετά σοτάρουμε τον κιμά. ρίχνουμε την κανέλα και το μπαχάρι.
Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, αλατίζουμε και ρίχνουμε νερό να βράσει.

Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια μας και τα σουρώνουμε.

Στρώνουμε στο ταψί τα μισά μακαρόνια και ρίχνουμε μπόλικο κεφαλοτύρι. Μετά βάζουμε τον κιμά και τα υπόλοιπα μακαρόνια. Ξαναρίχνουμε κεφαλοτύρι παντού.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και το αλεύρι μέχρι να ψηθεί λίγο . Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει. Μόλις είναι έτοιμη η μπεσαμέλ αλατίζουμε, ρίχνουμε μέσα αρκετό κεφαλοτύρι και το αυγό.
Τη στρώνουμε πάνω από τα μακαρόνια σε όλο το ταψί.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για μία ώρα.