Κόκκινο βελούδο, της Ελπίδας Χαραλαμπίδου (elpidaslittlecorner)

Κόκκινο βελούδο, της Ελπίδας Χαραλαμπίδου (elpidaslittlecorner)

Υλικά

2 κούπες αλεύρι
1 κ.γ μπέικιν
1 κ.γ σόδα
1/2 κ.γ αλάτι
2 κ.σ κακάο
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα καλαμποκέλαιο
2 αυγά
2 κ.γ υγρή βανίλια
1 κούπα ξυνόγαλα
κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής όσο θέλουμε
1 κ.γ λευκό ξύδι
1/2 κούπα γαλλικό η άλλο καφέ

Για το φρόστιγκ τυριού
450 γραμ. κρέμα τυριού σ.θ.δ
115 γραμ. βούτυρο σ.θ.δ
4 κούπες άχνη ζάχαρη
2-3 κ.σ κρέμα γάλακτος ή γάλα
2 κ.γ υγρή βανίλια


Εκτέλεση

Ανάβουμε το φούρνο και ετοιμάζουμε 2 ή 3 ταψιά, εγώ το έφτιαξα με 3. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε τα αλεύρι-μπέικιν-σόδα-αλάτι και κακάο.

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε με μια μαρίζ το καλαμποκέλαιο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά, το ξινόγαλα, τη βανίλια το κόκκινο χρώμα, και χτυπάμε με μίξερ. Η ποσότητα για το χρώμα εξαρτάται, από το πόσο κόκκινο θέλετε το κέικ σας.

Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, ρίχνουμε τον καφέ και το ξύδι στο μείγμα. Ανακατεύουμε τα στερεά με τα υγρά, προσοχή δεν χτυπάμε πολύ ώρα. Μοιράζουμε το μείγμα στα ταψιά, και ψήνουμε 30-40 λεπτά περίπου.

Πάντα ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα, δεν παραψήνουμε τα κέικ. Μπορούμε να φτιάξουμε και καπκεικς, απλά τα ψήνουμε 18-20 λεπτά.

Για το φρόστινγκ

Χτυπάμε το βούτυρο με την κρέμα, για 2 λεπτά και προσθέτουμε τη μισή άχνη. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε τη βανίλια και την υπόλοιπη άχνη. Ανάλογα πόσο σφιχτό θέλουμε το φροστινγκ, προσθέτουμε 2-3 κ.σ γάλα.

Μόλις παγώσουν τα κέικ και η κρέμα, τελειώνουμε το Βελούδινο Κέικ. Βάζουμε ενδιάμεσα και επάνω, στο κέικ το φροστινγκ και στολίζουμε

Μυστικά
Μπορείτε να παραλείψετε το φροστιγκ, και να το φτιάξετε με σαντιγί.
Άλλη εκδοχή είναι να βάλετε ενδιάμεσα φροστιγκ και από έξω σαντιγί.

Παίξτε στην κουζίνα, βάλτε χρώμα στη ζωή σας, και θα κάντε θαύματα!

http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/