Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο (Μπατζίνα), της Μαίρης Κουφού

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο (Μπατζίνα), της Μαίρης Κουφού

Υλικά

500 gr. κολοκυθάκια πράσινα τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη,
300 gr. φέτα,
2 αυγά,
120 ml. γάλα,
80 ml. ελαιόλαδο,
250 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
λίγο βούτυρο,
αλάτι και πιπέρι,
100 gr. τριμμένο τυρί κίτρινο


Εκτέλεση

Τρίβουμε τα κολοκύθια στο χοντρό μέρος του τρίφτη και τα βάζουμε στο σουρωτήρι. Πατάμε με το χέρι μας καλά τα τριμμένα κολοκύθια, για να φύγουν τα υγρά και αλατίζουμε.

Θρυμματίζουμε την φέτα με ένα πιρούνι και την βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε στο μπολ τα αυγά, το γάλα, το πιπέρι, το ελαιόλαδο, την φέτα και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε τα τριμμένα κολοκύθια, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά, μέχρι να γίνει ένας σχετικά σφιχτός χυλός. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί και ρίχνουμε τον χυλό.

Το ταψί πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο, ώστε η πίτα να έχει πάχος, το περισσότερο, 1 εκατοστό, γιατί πρέπει να είναι λεπτή. Πασπαλίζουμε με τριμμένο κίτρινο τυρί και μερικά κομματάκια βούτυρο στην επιφάνεια.

Ψήνουμε για 50-60 λεπτά στους 180°C Κελσίου, στη χαμηλή θέση του φούρνου.

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο η μπατζίνα και σερβίρουμε σε κομμάτια.