Κολοκυθοκέικ με γλάσο, της Ελπίδας Χαραλαμπίδου (elpidas' little corner)

Κολοκυθοκέικ με γλάσο, της Ελπίδας Χαραλαμπίδου (elpidas’ little corner)

Υλικά

1+1/2 κούπα αλεύρι
1/2 κ.γ αλάτι
1 κ.γ σόδα
1/2 κ.γ μπέικιν
1+1/2 κ.γ κανέλα
1/4 κ.γ μοσχοκάρυδο
2 αυγά
1/2 κούπα καλαμποκέλαιο
1 κούπα ζάχαρη ή 1/2 αν το κάνετε με το γλάσο
1/4 κούπα μαύρη ζάχαρη
1 κούπα τριμμένα κολοκυθάκια
2 κ.γ υγρή βανίλια
1/2 κούπα καρύδια ή σταφίδες ή σταγόνες σοκολάτας

Για το γλάσο

80 γρ. βούτυρο μαλακό
1/3 κούπας αλεύρι
πρέζα αλάτι
3 κ.σ νερό
άχνη ζάχαρη
χρώμα αν θέλετε


Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C και ετοιμάζουμε τη φόρμα του κέικ.

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι-αλάτι-σόδα-μπέικιν-κανέλα-μοσχοκάρυδο. Το αφήνουμε στην άκρη, παίρνουμε 2 κ.σ αλεύρι και το προσθέτουμε στα καρύδια.

Βάζουμε σε ένα μπολ τα αβγά με τη λευκή και μαύρη ζα΄χαρη, και τα χτυπάμε να λιώσει η ζάχαρη. Αφού λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε τη βανίλια-κολοκυθάκια-λάδι συνεχίζοντας το χτύπημα, να ενωθούν καλά τα υλικά. Προσθέτουμε το αλεύρι και τέλος ανακατεύουμε τα καρύδια. Απλά να ενσωματωθούν δεν ανακατεύουμε πολύ, αλλιώς το κέικ θα γίνει σφιχτό.

Ψήνουμε 40-45 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο μας πάντα και ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα.
Αν θέλετε μπορείτε να το αφήσετε όπως είναι, ή να φτιάξετε και το γλάσο.

Για το γλάσο
Χτυπάμε το βούτυρο με το αλέυρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε το αλάτι και το νερό εναλάξ με την άχνη.
Μόλις πετύχουμε ένα σφιχτό γλάσο είναι έτοιμο. Αν θέλετε, το χρωματίζετε όπως εγώ. Γίνεται ένα ελαφρύ και σκληρό γλάσο, γαρνίρετε όπως σας αρέσει το κέικ.

http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/