Κολοκυθόπιτα γλυκιά, της Αλέκας Τρυφωνοπούλου

Κολοκυθόπιτα γλυκιά, της Αλέκας Τρυφωνοπούλου

Υλικά

Για το φύλλο

1 κιλό αλεύρι (1/2 χωριάτικο 1/2 για όλες τις χρήσεις)
1 κ.γλ μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ ξύδι
1 φλ. σπορέλαιο
2 πρέζες αλάτι
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι

Για τη γέμιση

500 γρ. τριμμένη κίτρινη κολοκύθα
3 τριμμένα καρότα
100 γρ. σταφίδες ξανθές
μια χούφτα μισοβρασμένο άσπρο ρύζι
2-3 κ.σ κονιάκ
150 γρ. ζάχαρη λευκή
2 κ.γλ κανέλα


Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ τα αλεύρια και τα ανακατεύουμε μεταξύ τους.

Προσθέτουμε το λάδι, τα τρίβουμε λιγάκι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Ζυμώνουμε το μείγμα μας μέχρι να γίνει μαλακή η ζύμη μας και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.

Ανοίγουμε με τον πλάστη μικρά φύλλα, τα οποία γεμίζουμε με τη γέμιση (ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ).

Τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά στους 160 βαθμούς C.