Κορμός σοκολάτας, της Λένας Πάσχου

Κορμός σοκολάτας, της Λένας Πάσχου

Υλικά

500 γρ. μπισκότα πτι-μπερ (2 πακέτα),
125 γρ. βούτυρο μαργαρίνη,
250 γρ. ζάχαρη άχνη,
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα,
1 κ.σ. κακάο,
3/4 ποτ. νερ. γάλα φρέσκο,
1/2 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ πορτοκάλι


Εκτέλεση

Λιώνουμε σε μπεν-μαρί το βούτυρο και τη σοκολάτα.

Κατεβάζουμε και προσθέτουμε τα μπισκότα, που έχουμε κάνει σκόνη στο μούλτι, την άχνη, το κακάο, το κονιάκ και τέλος το γάλα, ανακατεύοντας πολύ καλά με τα χέρια μας να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βάζουμε σε μακρόστενη φόρμα το μείγμα ή το ρίχνουμε σε λαδόκολα και το ρολάρουμε σαν καραμέλα.

Τοποθετούμε στην κατάψυξη να παγώσει πολύ καλά.