Κοτόπιτα με φύλλο κρούστας, της Παρασκευής Κωστοπούλου

Κοτόπιτα με φύλλο κρούστας, της Παρασκευής Κωστοπούλου

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας,
1 στήθος κοτόπουλο,
200 γρ. μπέικον,
2 αυγά,
1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης,
1 κρεμμύδι ξερό ή φρέσκο (ανάλογα την προτίμηση),
200 γρ. κρέμα γάλακτος,
300 γρ. τυριά τριμμένα (γκούντα, ρεγκάτο, φέτα - ανάλογα την προτίμηση),
βούτυρο για άλειμμα φύλλου ή καλαμποκέλαιο


Εκτέλεση

Βράζουμε το στήθος, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε κομμάτια ή το μαδάμε σε ψιλά κομμάτια.

Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε με λίγο λάδι ή βούτυρο, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το μπέικον και τέλος, το κοτόπουλο, για να ροδίσουν όλα μαζί.

Σε μια λεκάνη, βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τα αυγά και τα χτυπάμε. Ρίχνουμε τα υλικά από το τηγάνι μέσα στη λεκάνη, προσθέτουμε τα τυριά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Σε ένα πυρέξ, στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας αλειμμένα ένα ένα, με βούτυρο λιωμένο ή καλαμποκέλαιο. Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα και στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα. Χαράζουμε την πίτα και ραντίζουμε με λίγο νερό.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, στον αέρα για 35 λεπτά στη μεσαία σχάρα. Για τα επόμενα 10 λεπτά, την ακουμπάμε στην κάτω σχάρα της κουζίνας (σύνολο ψησίματος 45 λεπτά).

Καλή επιτυχία.