Κοτόπιτα, της Αλεξάνδρας Στεργιοπούλου

Κοτόπιτα, της Αλεξάνδρας Στεργιοπούλου

Υλικά

1 ολόκληρο στήθος κοτόπουλου,
1 πακέτο σφολιάτα,
5 φέτες γαλοπούλα βραστή,
4 φέτες καπνιστό μπέικον,
200 γρ. μανιτάρια (κομμένα σε φέτες),
2-3 πιπεριές (χρώματα της αρεσκείας σας),
1 κούπα τρίμμα φέτας,
2 κούπες κίτρινο τυρί,
3 κ.σ. μαργαρίνη,
αλάτι,
πιπέρι,
πάπρικα


Εκτέλεση

Βράζουμε το στήθος κοτόπουλου και το «μαδάμε». Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώνουμε τη μαργαρίνη, και σοτάρουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές, για 2 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη γαλοπούλα και το μπέικον, τα οποία έχουμε ψιλοκόψει, και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για ακόμα μισό λεπτό. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα μπαχαρικά, και ανακατεύουμε εκτός φωτιάς. Ρίχνουμε τα τυριά και ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα ταψάκι απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα του κοτόπουλου και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Στη συνέχεια, σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας, χαράσσουμε σε κομμάτια την πίτα και προσθέτουμε ελάχιστο βιτάμ από πάνω. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς C, έως ότου ροδοκοκκινίσει η σφολιάτα μας.
Καλή σας όρεξη!!