Κοτόπιτα, της Joida Nikola

Κοτόπιτα, της Joida Nikola

Υλικά

2 φύλλα σφολιάτας,
1 κοτόπουλο βρασμένο ξεψαχνισμένο,
8 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο,
150 γρ. γκούντα τριμμένο,
150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο,
150 γρ. ρεγκάτο τριμμένο,
500 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα,
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη,
1 πιπεριά κόκκινη, 1 κίτρινη, 1 πορτοκαλί σε κυβάκια,
500 ml κρέμα γάλακτος,
αλάτι,
πιπέρι


Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το μπέικον, τις πιπεριές και τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το πιπέρι και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τα τυριά και τέλος, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, στην αντίσταση.
Βουτυρώνουμε το πυρέξ ή ένα ταψί, στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, ρίχνουμε το μείγμα και τέλος, το άλλο φύλλο.

Χαράζουμε και αλείφουμε με γάλα και από πάνω ρίχνουμε σουσάμι μαύρο και άσπρο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στην αντίσταση για 40-45 λεπτά, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.

Καλή επιτυχία!