Κοτόπιτα, της Σταματούλας Πιτσινή

Κοτόπιτα, της Σταματούλας Πιτσινή

Υλικά

1 πακέτο κιχί alfa,
ψαχνό από δύο μεγάλα μπούτια κοτόπουλου,
1 μεγάλο κρεμμύδι,
2 μεγάλες πιπεριές πράσινες,
1 κύβος ζωμός κότας ή μία κούπα ζωμός από χωριάτικο κοτόπουλο που έχουμε κρατήσει,
200 γρ. βούτυρο για επάλειψη φύλλων,
2 κούπες ελαιόλαδο,
1 ποτηράκι κρασιού νερό,
αλάτι,
πιπέρι,
300 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα,
3 αυγά,
150 γρ. φέτα,
1 κ.σ. μουστάρδας,
1 κ.σ. μέλι


Εκτέλεση

Σε ένα ταψάκι μικρό βάζω λίγο λάδι και ψήνω τα μπούτια κοτόπουλου στους 180 βαθμούς για 60′-90′. Τα αφήνω να κρυώσουν και αφαιρώ όλο το κρέας από τα κόκκαλα.

Στο μεταξύ, έχω πλύνει τις πιπεριές, τις κόβω λωρίδες και συνεχίζω με το κρεμμύδι σε κύβους. Σε μια κατσαρόλα βάζω ελαιόλαδο και αρχίζω να σοτάρω το κρεμμύδι, προσθέτω τις πιπεριές, το αλάτι, το πιπέρι, τον κύβο και λίγο νερό και αφήνω να μαραθούν για 15′.

Αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω τη φέτα. Προσθέτω τα αυγά ένα ένα με γρήγορο ανακάτεμα και ύστερα το κοτόπουλο. Ανακατεύω να ομογενοποιηθεί. Ρίχνω τη μουστάρδα και το μέλι. Φυσικά μπορείτε να προσθέσετε όση ποσότητα σας αρέσει γευστικά.

Σε στρογγυλό ταψάκι αλείφω όλο το εσωτερικό του με βούτυρο. Το υπόλοιπο το λιώνω για τα φύλλα.
Στρώνω ένα φύλλο κιχί της άλφα αριστερά κι ένα δεξιά. Ρίχνω βούτυρο. Προσθέτω ένα στη μέση.

Βάζω τη γέμισή μου κι απλώνω. Συνεχίζω ένα φύλλο αριστερά, ένα δεξιά, ρίχνοντας βούτυρο και τέλος το 6ο στη μέση. Απλώνω βούτυρο για το τελείωμα πάνω στην όλη επιφάνεια.

Ψήνω στους 180ο για περίπου 45′.

Καλή επιτυχία.