Κοτόπουλο με κρασί Marsala και μασκαρπόνε, της Γιώτας Καλαϊτζίδου

Κοτόπουλο με κρασί Marsala και μασκαρπόνε, της Γιώτας Καλαϊτζίδου

Υλικά

4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο,
2 κ.σ ελαιόλαδο,
2 κ.σ βούτυρο,
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
500 γρ. μανιτάρια σε φέτες,
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη,
1 φλ. κρασί Marsala,
1 φλ.τυρί μασκαρπόνε,
2 κ.σ μουστάρδα,
3 κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό,
αλάτι,
φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε το κοτόπουλο, για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει χρώμα. Μεταφέρουμε σε πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 12 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα μανιτάρια όλα τα ζουμιά τους και να εξατμιστούν τα υγρά. Σβήνουμε με το κρασί, και ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να μειωθούν τα υγρά στο μισό. Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε. Βάζουμε και το κοτόπουλο στο τηγάνι μαζί με τα υγρά του, και ψήνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Τέλος, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.