Κοτόπουλο λεμονάτο, του Χρήστου Τσακανίκα

Κοτόπουλο λεμονάτο, του Χρήστου Τσακανίκα

Υλικά

4 μπούτια κοτόπουλο
2 λεμόνια
λίγο κρασί
1 κρεμμύδι μεγάλο
5 κόκκους μπαχάρι
500 γρ. ρύζι
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
λάδι


Εκτέλεση

Βάζουμε στη χύτρα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε λίγο, σβήνουμε με κρασί, μετά ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι και βράζουμε για 15΄ περίπου.

Βράζουμε το ρύζι, στραγγίζουμε και σερβίρουμε.