Κοτόπουλο πανέ, του Δημήτρη Γκίνη

Κοτόπουλο πανέ, του Δημήτρη Γκίνη

Υλικά

Για το πανάρισμα:
500 γρ. κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε λεπτές λωρίδες,
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό,
3 κ.σ. σουσάμι,
1 κ.σ. θυμάρι ξερό,
2 κ.γλ. σκόρδο σκόνη,
2 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά,
1 κ.γλ. αλάτι

Για τη μαρινάδα:
500 ml ξινόγαλο ή κεφίρ ή γιαούρτι με νερό,
αλάτι,
πιπέρι,
2 αυγά,
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ


Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλετάκια του κοτόπουλου και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τα φιλετάκια και το ξινόγαλο. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο και το αφήνουμε μερικές ώρες ή όλη την νύχτα.

Ετοιμάζουμε σε ένα μπολ το μείγμα για το πανάρισμα, ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά. Το αφήνουμε στην άκρη.
Ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Βγάζουμε το μπολ με το κοτόπουλο από το ψυγείο. Στραγγίζουμε και κρατάμε τη μαρινάδα ξεχωριστά. Σε αυτή, προσθέτουμε 2 αυγά και 2 κ.γλ. μπέικιν. Ανακατεύουμε καλά.

Τα φιλετάκια, αφού στραγγίσουν λίγο, τα περνάμε σε λίγο αλεύρι, τινάζουμε καλά, τα περνάμε ξανά από τη μαρινάδα και ξανά στο μείγμα του αλευριού.

Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι, στο οποίο έχουμε στρώσει μια λαδόκολλα. Ψήνουμε για 20 λεπτά από τη μια μεριά, βγάζουμε το ταψί, γυρνάμε τα κοτόπουλα και ψήνουμε κι από την άλλη για 10 λεπτά.

Σερβίρουμε με σαλάτα και σάλτσα με μαγιονέζα, μέλι και μουστάρδα.