Κοτόπουλο με χυλοπίτες και ρεβίθια, του Λάμπρου Μπακογιάννη

Κοτόπουλο με χυλοπίτες και ρεβίθια, του Λάμπρου Μπακογιάννη

Υλικά

1 φλιτζ. ρεβιθια απο την προηγουμενη μερα σε αφθονο αλατισμενο νερο
1 κοτοπουλο,κομμενο σε μεριδες
5 κ.σ ελαιολαδο
1 μεγαλο ξερο κρεμμυδι,ψιλοκομμενο
1 πρασινη πιπερια κερατο
2 κ.σ πελτες ντοματας
1 κ.κ κανελα σε σκονη
1 κ.κ γλυκια παπρικα
1 κ.κ ροζ πιπερι σε κοκκους
αλατι και πιπερι
400 γραμμ.χυλοπιτες τετραγωνες


Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, ολόκληρη την πιπεριά, τον πελτέ, την κανέλα, το ροζ πιπέρι, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι και ρίχνουμε νερό μέχρι να καλυφθεί το φαγητό.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Προς το τέλος προσθέτουμε τα
ρεβίθια. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα χυλοπιτάκια, τα στραγγίζουμε και τα σερβίρουμε με το κοτόπουλο και τη σάλτσα του.