Κοτσάνια και φύλλα παντζαριού σαλάτα, της Κλεοπάτρας Κιβρακίδου

Κοτσάνια και φύλλα παντζαριού σαλάτα, της Κλεοπάτρας Κιβρακίδου

Υλικά

500 γραμ. πατζαρόφυλλα με τα κοτσάνια τους
20 γραμ. ελαιόλαδο (ή περισσότερο αν θέλετε)
1 κ.σ. ξύδι
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι


Εκτέλεση

Βράζουμε αρκετό νερό σε μια κατσαρόλα. Πλένουμε καλά τα κοτσάνια και τα φύλλα και τα ξεχωρίζουμε γιατί θα τα βράσουμε χωριστά (τα κοτσάκια θέλουν περισσότερο χρόνο από τα φύλλα).

Κόβουμε τα κοτσάνια σε κομμάτια 3-4 εκ. και τα βράζουμε περίπου για 8′. Αφού τα τσιμπήσουμε με ένα πιρούνι και δούμε πως είναι έτοιμα, τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και στο ίδιο νερό βράζουμε τα φύλλα για 5′. Τα σουρώνουμε μόλις είναι έτοιμα.

Αφού όλα κρυώσουν καλά, τα στύβουμε προσεκτικά με τα χέρια μας για να φύγουν όλα τα υγρά.

Τα σερβίρουμε με το ελαιόλαδο, το ξύδι, το λιωμένο σκόρδο και λίγο αλάτι και.. καλή σας όρεξη!