Το κότσι, της Ελπίδας Χαραλαμπίδου (elpida's little corner)

Το κότσι, της Ελπίδας Χαραλαμπίδου (elpida’s little corner)

Υλικά

2 χοιρινά κότσια,
1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού,
1/3 κούπας ζωμό,
1/4 κούπας μαρμελάδα βερίκοκο,
2 κ.σ κονιάκ η ουίσκι,
1 κ.σ μέλι,
2 κ.σ σόγια σος,
2 κ.σ μουστάρδα,
1/3 κούπας λάδι,
αλάτι,
πιπέρι,
μιξ μπαχαρικών,
1 λεμόνι,
1 κρεμμύδι,
5-6 σκόρδα


Εκτέλεση

Θα ασχοληθούμε 10 λεπτά και απλά θα περιμένουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς.Βάζουμε στο multi τα μπαχαρικά,το χυμό,το κονιάκ, τη μαρμελάδα,τη σόγια, το μέλι, τη μουστάρδα, το ζωμό και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Αλατοπιπερώνουμε τα κότσια και ρίχνουμε το mix μπαχαρικών.


Χοντροκόβουμε τις πατάτες και τις προσθέτουμε μαζί με το κρεμμύδι και τα σκόρδα.
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί, πολύ καλά,για να πάει παντού το μείγμα.

Ψήνουμε στους 250 βαθμούς, για 15-20 λεπτά.
Στη συνέχεια χαμηλώνουμε και το αφήνουμε στους 200 βαθμούς,για 2-3 ώρες (εξαρτάται από το πόσο μεγάλα είναι τα κότσια).
Θα ξεροψηθούν, θα μελώσουν και θα γίνουν λουκούμι.Μόλις ψηθούν,προσθέτουμε λεμόνι και σκεπάζουμε με το αλουμινόχαρτο.

Αφού περάσουν 10 λεπτά σερβίρουμε το φαγητό μας.

Καλή όρεξη!

http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/