Κουλουράκια κανέλας, της Φλάουρα Χεκίμη

Κουλουράκια κανέλας, της Φλάουρα Χεκίμη

Υλικά

1/2 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.,
1 κ.γ. σόδα,
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ,
2 κ.γ. κανέλα,
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο,
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο,
1 κούπα ζάχαρη,
1 κούπα σπορέλαιο ή ελαιόλαδο,
2 κουταλιές κονιάκ,
1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι φρέσκο,
το ξύσμα ενός πορτοκαλιού


Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε σε αυτό σόδα, μπέικιν, κανέλα, γαρύφαλλο και μοσχοκάρυδο.

Σε ένα μπολ, χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το κονιάκ, το ξύσμα και το χυμό. Τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στο αλεύρι.

Ζυμώνουμε και πετυχαίνουμε ζύμη εύπλαστη, να μην κολλάει στα χέρια. Προσθέτουμε ακόμα λίγο αλεύρι, αν χρειαστεί.

Πλάθουμε κουλουράκια. Τέλος, ψήνουμε στους 180°C μέχρι να ροδίσουν.