Κουλούρια χωρίς ζύμωμα, της Ελπίδας Χαραλαμπίδου

Κουλούρια χωρίς ζύμωμα, της Ελπίδας Χαραλαμπίδου

Υλικά

3 + 1/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1 φακελάκι ξερή μαγιά,
1/4 κούπας ζάχαρη,
1/4 κούπας ταχίνι,
1/4 κούπας φυτικό βούτυρο,
1 κ.γ. κοφτό αλάτι,
1 + 1/4 κούπα περίπου χλιαρό νερό
1 κούπα νερό,
1 κ.σ. ζάχαρη,
σουσάμι για επάλειψη


Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ τη μαγιά, τη ζάχαρη, το ταχίνι και το χλιαρό νερό (προσθέτουμε το νερό σιγά-σιγά μπορεί να μην το πάρει όλο).
Προσέχουμε να μην είναι πολύ ζεστό το νερό και κάψει την μαγιά.
Προσθέτουμε το βούτυρο, το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι.
Μόλις ενωθούν όλα καλά, κλείνουμε το μπολ και το αφήνουμε να φουσκώσει.

Εγώ το άφησα στον φούρνο για 1 ώρα και τριπλασιάστηκε.
Διπλώνουμε και ξεφουσκώνουμε την ζύμη και τη βάζουμε στο ψυγείο.
Αφήνουμε μια νύχτα στο ψυγείο και την επόμενη φτιάχνουμε τα κουλούρια.
Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς να ζεσταθεί καλά.

Σε ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη με το νερό και ανακατεύουμε, να διαλυθεί καλά η ζάχαρη.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το σουσάμι.
Κάνουμε στρόγγυλα κουλουράκια ό,τι μέγεθος μας αρέσει.
Τα βάζουμε στο μπολ με το ζαχαρόνερο και μετά στο σουσάμι.
Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και τα ψήνουμε.

Θέλουν περίπου 15 λεπτά αν τα κάνετε μικρά σαν τα δικά μου, ανάλογα πάντα τον φούρνο. Μη τα παραψήσετε και στεγνώσουν.

Μικρά Μυστικά: Για να γίνουν πιο άγλυκα προσθέστε 1 κ.σ. ζάχαρη.
Γεμίστε τα με πραλίνα, φέτα, φιλαδέλφεια ή ντοματίνια με μοτσαρέλα.
Αλμυρά ή γλυκά, όπως και να τα φτιάξετε, γίνονται πεντανόστιμα!

Καλή νόστιμη επιτυχία.

http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/