Κουνελάκι λεμονάτο με ρίγανη, της Αρχοντούλας Μανωλάκη

Κουνελάκι λεμονάτο με ρίγανη, της Αρχοντούλας Μανωλάκη

Υλικά

1-1,5 κιλό κουνέλι,
1 κούπα ελαιόλαδο,
1 κρασοπότηρο κρασί,
2-3 ποτήρια νερό,
αλάτι,
πιπέρι,
1 φύλλο δάφνης,
1 κόκκο μπαχάρι,
2 γαρύφαλλα,
2 κ.γ. ρίγανη,
1 λεμόνι (ή παραπάνω),
1 κρεμμύδι,
1 σκελίδα σκόρδο


Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κουνέλι με το ελαιόλαδο πολύ καλά, μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.
Ρίχνουμε το κρασί και σκεπάζουμε την κατσαρόλα για 3 λεπτά.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε το νερό ζεστό.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα μπαχαρικά και χαμηλώνουμε τη φωτιά (σε μισή ώρα με τρία τέταρτα θα είναι έτοιμο).

Ρίχνουμε το χυμό λεμόνι και τη ρίγανη, ψήνουμε για 2 λεπτά ακόμη και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Είναι εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή. Σερβίρεται με άσπρο κρασί.

Σας τη συστήνω ανεπιφύλακτα!