Κουνέλι σε κόκκινο κρασί, της Μαρίας Γαρμπή

Κουνέλι σε κόκκινο κρασί, της Μαρίας Γαρμπή

Υλικά

1,9 κ, κουνέλι,
1 κ. κρεμμυδάκια για στιφάδο,
4 καρότα μέτρια,
1/2 κ. μανιτάρια,
1 lt κόκκινο κρασί,
μπαχάρι,
2 φύλλα δάφνη,
2-3 κ. σούπας βαλσάμικο ξύδι,
λάδι,
αλάτι,
πιπέρι,

Σημείωση : υλικά για 7-8 μερίδες


Εκτέλεση

Κόβουμε το κουνέλι σε μερίδες.Το καθαρίζουμε από κάποια μικρο παχάκια και το πλένουμε πολύ καλά.Το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Το αλατοπιπερώνουμε.

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε λάδι για να κάψει. Το σοτάρουμε πολύ καλά απ’ όλες τις πλευρές του.Προσθέτουμε το μπαχάρι, τα φύλλα δάφνης και το κρασί.

Σε μία άλλη κατσαρόλα, προσθέτουμε λάδι για να κάψει.Προσθέτουμε τα καρότα.Στη συνέχεια, τα μανιτάρια και τα αλατίζουμε ελαφρά. Έπειτα σοτάρουμε μέχρι να πιουν τα νερά τους.

Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κουνέλι. Στη συνέχεια ξαναπροσθέτουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα που σοτάραμε τα λαχανικά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια μας.Τα σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν λίγο.Τα προσθέτουμε και αυτά στο κουνέλι.
Προσθέτουμε το ξύδι μας και βράζουμε για ακόμη μία ώρα περίπου.

Σερβίρουμε με πιλάφι.

Καλή Επιτυχία!