Κουνέλι με τσιγαριαστά χόρτα, της Αγγελικής Μπακογιάννη

Κουνέλι με τσιγαριαστά χόρτα, της Αγγελικής Μπακογιάννη

Υλικά

1-1/5 κιλό κουνέλι,κομμένο σε μερίδες
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
5 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου
1/2 φλιτζ. λευκό κρασί
1 ψιλοκομμένη ντομάτα
1 ποτήρι νερό
1 κιλό άγρια χόρτα
1 ματσάκι μυρώνια ή μαϊντανό
αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάορυμε το κρέας. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, σε περίπου 4-5 λεπτά, προσθέτουμε τη ντομάτα και το νερό.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει το κρέας.

Ρίχνουμε τα χόρτα, τα μυρώνια, προσθέτουμε λίγο αλάτι ακόμη και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά, έως ότου ψηθεί καλά και το κουνέλι. Αν έχουν μείνει πολλά υγρά στο τελος, δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά ώσπου να δέσει η σάλτσα.