Κουραμπιεδάκια λεμονιού, της Ελπίδας Χαραλαμπίδου (elpida's little corner)

Κουραμπιεδάκια λεμονιού, της Ελπίδας Χαραλαμπίδου (elpida’s little corner)

Υλικά

350-400 γρ. αλεύρι,
25 γρ. κόρν φλάουρ,
1/2 κ.γ. κουρκουμά,
πρέζα αλάτι,
250 γρ. βούτυρο,
70 γρ. άχνη ζάχαρη,
4 κ.γ. ξύσμα λεμονιού,
2 κ.γ. χυμό λεμονιού,
1/2 κ.γ. υγρή βανίλια,
70 γρ. άσπρα αμύγδαλα ψημένα,
άχνη + 1 κ.σ. ξύσμα για άχνισμα


Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη μέχρι να ασπρίσει. Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, βάζουμε λαδόκολλα σε 2 λαμαρίνες και συνεχίζουμε.

Προσθέτουμε στο βούτυρο το χυμό και το ξύσμα με τη βανίλια. Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τον κουρκουμά κι ανακατεύουμε.

Κόβουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε στο αλεύρι. Προσθέτουμε στο βούτυρο το αλεύρι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.

Μόλις ξεκολλήσει από το μπολ, πλάθουμε κουραμπιεδάκια. Ψήνουμε 20 λεπτά περίπου και αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά.

Βάζουμε σε μια σακούλα άχνη ζάχαρη και ξύσμα λεμονιού κι αχνίζουμε λίγους λίγους τους κουραμπιέδες στη σακούλα.

Μπορείτε να τους αρωματίσετε με ό,τι σας αρέσει ή απλά με βανίλια.

Παίξτε με τις γεύσεις και τα αρώματα, ανάλογα τα γούστα σας. ‘Οποιος από εσάς αγαπάει το λεμόνι, σαν κι εμένα, θα τα λατρέψει!

Απλά φτιάξτε τα και θα με θυμηθείτε. Η γεύση τους δεν υπάρχει!

Καλή επιτυχία!

http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/