Κουραμπιέδες αλλιώς, της Ελπίδας Χαραλαμπίδου (elpida's little corner)

Κουραμπιέδες αλλιώς, της Ελπίδας Χαραλαμπίδου (elpida’s little corner)

Υλικά

1 βούτυρο σ.θ.δ,
1/4 κούπας άχνη ζάχαρη,
1 κ.γ. υγρή βανίλια,
1 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού,
πρέζα αλάτι,
2+1/3 κούπας αλεύρι,
1/2 κούπα κράνμπερι,
1/2 κούπα αμύγδαλα ψημένα,
άχνη ζάχαρη για να αχνίσουμε τους κουραμπιέδες


Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη μέχρι να ασπρίσει.

Προσθέτουμε το χυμό, το ξύσμα, τη βανίλια και το αλάτι, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Ψιλοκόβουμε στο μούλτι τα αμύγδαλα και τα κράνμπερι.

Ρίχνουμε 2-3 κ.σ. αλεύρι στα αμύγδαλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε στο μείγμα το αλεύρι και τέλος, τα αμύγδαλα.

Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και πλάθουμε.

Φτιάχνουμε μικρά, στρόγγυλα μπαλάκια και τα βάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα.
Ψήνουμε 20-25 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.

Αφήνουμε να κρυώσουν 5 λεπτά και τα αχνίζουμε. Εγώ βάζω σε ένα σακουλάκι άχνη και τα αχνίζω λίγα λίγα.
Τα αραδιάζουμε σε μια πιατέλα και τη στολίζουμε.

Είναι πολύ νόστιμα, φτιάξτε τα και θα με θυμηθείτε.

Μυστικά:

Προσπαθούμε να έχουν πάντα ίδιο μέγεθος, βοηθάει στο ψήσιμο.

Αν δε σας αρέσουν τα κράνμπερι, βάλτε σταφίδα ή σοκολάτα.
Μπορείτε να τα παραλείψετε και να βάλετε μόνο αμύγδαλα, αλλά τα κράνμπερι με το πορτοκάλι,ταιριάζουν πολύ.

Μη τα παραψήνετε και στεγνώνουν, πρέπει να είναι αφράτα.
Η επιτυχία του κουραμπιέ είναι το καλό βούτυρο, όχι μαργαρίνη.

Καλή γλυκιά επιτυχία!

http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/