Κουραμπιέδες, της Αλέκας Τρυφωνοπούλου

Κουραμπιέδες, της Αλέκας Τρυφωνοπούλου

Υλικά

700 γρ. μινερβινή με βούτυρο,
300 γρ. καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα αμύγδαλα,
200 γρ. άχνη ζάχαρη,
2 βανίλιες,
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ,
λίγο ανθόνερο για το ράντισμα,
άχνη για να το πασπάλισμα


Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ, βάζουμε την άχνη με τη μινερβίνη και χτυπάμε για αρκετή ώρα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τις βανίλιες. Σταματάμε το μίξερ, και προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, και τέλος τα αμύγδαλα. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας, όχι πολυ ώρα, ίσα ίσα να απορροφηθεί το αλεύρι.

Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 30 λεπτά, πλάθουμε τους κουραμπιέδες, και τους βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C, για 25 -30 λεπτά.

Αφου κρυώσουν τελείως, τους ραντίζουμε με το ανθόνερο, και τους περνάμε απο την άχνη ζάχαρη.