Κουραμπιέδες, της Έφης Κασίδα

Κουραμπιέδες, της Έφης Κασίδα

Υλικά

600 γρ. βούτυρο, (500 φρέσκο και 100 μαγειρικό)
100 γρ. ζάχαρη,
1 αυγό,
150 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα,
1 κ.γ βανίλια,
1 κ.γ σόδα διαλυμένο σε ενα φλυτζάνι του καφέ κονιάκ,
1/2 κ.γ μπέικιν,
300 γρ. αμύγδαλα ψημένα και χοντροκομμένα με την φλούδα, (ή εναλλακτικά καρύδια χοντροκομμένα),
1 κιλό αλεύρι,
άχνη με σκόνη βανίλιας για το πασπάλισμα


Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά. Προσθέτουμε το αυγό, και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια κρέμα. Προσθέτουμε τη σόδα με το κονιάκ, τη βανίλια, και τα αλεσμένα αμύγδαλα. Προσθέτουμε το αλεύρι, και το μπέικιν και συνεχίζουμε το ζύμωμα με το χέρι.

Πλάθουμε τους κουραμπιέδες και ψήνουμε 25-30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Αφού κρυώσουν τους αχνίζουμε.