Κουρκουμπίνια, της Ελένης Βερούση

Κουρκουμπίνια, της Ελένης Βερούση

Υλικά

500 γρ. φύλλο κρούστας
1/2 φλ. μαργαρίνη
λάδι για τηγάνισμα

Για το σιρόπι
2 1/2 κούπες ζάχαρη
1 1/2 κούπα νερό
1 βανίλια
1 κ.γ. χυμό λεμόνιου


Εκτέλεση

Στρώνουμε τα φύλλα δύο -δύο βουτυρώνοντας τα ανάμεσα. Διπλώνουμε στη μέση, βουτυρώνουμε πάλι και ύστερα τυλίγουμε σε σφιχτό ρόλο.

Βρέχουμε στην άκρη για να κλείσει καλά. Βάζουμε τα ρολά στο ψυγείο για να σφίξουν. Τα κόβουμε σε μέγεθος μπουκιάς και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν καλά.

Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας τα υλικά για 5 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα τα κουρκουμπίνια λίγα λίγα και αφήνουμε 2-3 λεπτά να σιροπιαστούν καλά.

Καλή επιτυχία !!!!