Κρεμμυδόπιτα, της Ελευθερίας Γανωτοπούλου

Κρεμμυδόπιτα, της Ελευθερίας Γανωτοπούλου

Υλικά

1 πακέτο σφολιάτα χωριάτικη
2-3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φετάκια
2-3 κόκκινες πιπεριές σε κυβάκια
1 φλ. ξερή μυζήθρα
1 αυγό για την γέμιση και 1 για την κρούστα
1 φλ. τραχανά ξινό
1 φλ. μανιτάρια
1 κ.σ κόκκινη σάλτσα (πελτέ)
λάδι (για τσιγάρισμα και για άλειμμα)


Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε ελαφρώς τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και τις πιπεριές. Μόλις σοταριστούν ρίχνουμε τον πελτέ, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη μυζήθρα, τον τραχανά και το αυγό. Ανακατεύουμε το μείγμα πολύ καλά.
Στρώνουμε τη σφολιάτα σε ταψάκι και λαδώνουμε την επιφάνεια της με πινέλο. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και κατόπιν κλείνουμε με το άλλο φύλλο της σφολιάτας και σκεπάζουμε την πίτα. Διπλώνουμε με τα δάχτυλα μας τις άκρες της στο πλάι να κλείσουν. Χαράζουμε την πίτα μας σε κομμάτια και αλλείφουμε με το άλλο αυγό την επιφάνεια.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C, μέχρι να ροδίσει για περίπου 40 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο.
Απολαύστε τη ζεστή.

Καλή επιτυχία!