Κυνήγι κοκκινιστό, της Βαρβάρας Χαλαμαδιάρη

Κυνήγι κοκκινιστό, της Βαρβάρας Χαλαμαδιάρη

Υλικά

10 κοτσύφια ή τσίχλες ή 1 κιλό άλλο θήραμα
2 φύλλα δάφνης
2 κρεμμύδια μέτρια
1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
1 σκελίδα σκόρδο
1ποτηρακι του κρασιού κρασί κόκκινο ξηρό
2 κουταλιές της σούπας πελτέ
1 συσκευασία 500γρ ντομάτα πασάτα
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι κόκκινο καυτερό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 του κουταλιού μπαχάρι τριμμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 πρέζα ζάχαρη (προαιρετικά)


Εκτέλεση

Βάζουμε το λάδι στη χύτρα μας (ή στην κατσαρόλα μας) και ροδίζουμε τα τριμμένα κρεμμύδια μας και τη σκελίδα σκόρδου.

Ρίχνουμε το κυνήγι και αφού ροδίσει ρίχνουμε το κρασάκι. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τον πελτέ.

Τσιγαρίζουμε λίγο και στη συνέχεια ρίχνουμε τη ντομάτα μας. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι. μπαχάρι κανέλα. Ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και σκεπάζουμε την χύτρα.

Βράζουμε 10 λεπτά εφόσον σφυρίζει.(Στην κατσαρόλα σιγοβράζουμε περίπου 45 -60 λεπτά διότι το κυνήγι έχει σκληρό κρέας)

Σερβίρουμε με χυλοπίτες η πατάτες τηγανίτες η ότι επιθυμούμε.
Καλή επιτυχία!