Λαδοκούλουρα, της Λεμονιάς Βασιλειάδη

Λαδοκούλουρα, της Λεμονιάς Βασιλειάδη

Υλικά

4 κούπες αλεύρι άσπρο
1 κούπα αλεύρι μαύρο
1 πρέζα αλάτι
1 κούπα ζάχαρη
2 φακελάκια ξερή μάγια
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα νερό ή χυμό πορτοκαλιού όσο σηκώσει
λίγη κανέλα
λίγο γαρύφαλλο
λίγο μαστίχα


Εκτέλεση

Βάζουμε σε μία λεκάνη τα αλεύρια μας και κάνουμε μία λακκούβα στη μέση. Βάζουμε τη ζάχαρη, τη μάγια, το αλάτι, το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε σίγα σίγα και προσθέτουμε το νερό ή το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.

Αφήνουμε τη λεκανίτσα μας σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί το ζυμάρι σε όγκο για περίπου 1 1/2 ώρα. Έπειτα πιάνουμε κομμάτια ζύμης και τα πλάθουμε ότι σχήμα θέλουμε.

Τα αφήνουμε να ξαναφουσκώσουν για 1 ώρα, τα αλείφουμε με λίγο ζαχαρόνερο και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν στους 180 βαθμούς C.