Λαγάνα χωρίς ζύμωμα, της Ελπίδας Χαραλαμπίδου (elpidaslittlecorner)

Λαγάνα χωρίς ζύμωμα, της Ελπίδας Χαραλαμπίδου (elpidaslittlecorner)

Υλικά

6 ½ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ κ.σ ξερή μαγιά
1 κ.σ αλάτι
1/4 κούπας ζάχαρη
1/4 κούπας ταχίνι
1/4 κούπας φυτικό βούτυρο
3 κούπες χλιαρό νερό

Για να ψεκάσω τις λαγάνες
1/2 κούπα νερό-1/2 κ.σ ζάχαρη


Εκτέλεση

Βάζω σε ένα μπολ τη μαγιά, τη ζάχαρη, το ταχίνι και το νερό χλιαρό. Προσέχω να μην είναι πολύ ζεστό το νερό και κάψω την μαγιά. Προσθέτω το βούτυρο, το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύω με ένα ξύλινο κουτάλι.

Μόλις ενωθούν όλα καλά, κλείνω το μπολ με ένα καπάκι και το αφήνω να φουσκώσει Εγώ το άφησα στο φούρνο για 2 ώρες και τριπλασιάστηκε. Μπορείτε να το αφήσετε από 2 έως 5 ώρες ή στο ψυγείο όλη τη νύχτα.

Αδειάζω σε λαδωμένη επιφάνεια το ζυμάρι λαδώνω και τα χέρια μου. Χωρίζω το ζυμάρι ανάλογα πόσο μεγάλες θέλω τις λαγάνες εγώ έφτιαξα 4. Σκεπάζω τις λαγάνες και αφήνω μισή ώρα να φουσκώσουν.

Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200 βαθμούς C και βάζω κάτω κάτω ένα μπολ με νερό. Κάνω δαχτυλιές στις λαγάνες ψεκάζω με ζαχαρόνερο και ρίχνω σουσάμι.

Ψήνω 20-25 λεπτά περίπου και ελέγχω πάντα ανάλογα τον φούρνο. Ψεκάζω 1-2 φορές τα πρώτα 10 λεπτά για πιο τραγανές λαγάνες.

Βγάζω το μπολ με το νερό από τον φούρνο και ψήνω άλλα 15 λεπτά.

Εμένα μου αρέσουν ξεροψημένες αλλά και πάλι είναι αφράτες και μαλακές
Αυτές είναι οι λαγάνες, μου εύχομαι να τις απολαύσετε
Καλή όρεξη

http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/