Λαχταριστά νηστίσιμα σταφιδόψωμα, της Βασιλικής Αγγελή

Λαχταριστά νηστίσιμα σταφιδόψωμα, της Βασιλικής Αγγελή

Υλικά

2 ποτήρια νερό,
2 ποτήρια ζάχαρη,
2 ποτήρια ελαιόλαδο,
1 ποτήρι στυμμένο χυμό πορτοκάλι,
ξύσμα πορτοκαλιού,
1 κουταλιά σόδα,
λίγο κονιάκ (1 σφηνάκι),
1 κουταλιά γλυκού γαρύφαλλο,
1 κουταλιά γλυκού κανέλα,
σταφίδες μαύρες,
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει,
προαιρετικά: 1-2 κουταλιές κακάο (αν θέλουμε τα μισά να τα κάνουμε με κακάο)


Εκτέλεση

Χτυπάμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη στο μίξερ. Αφού αναμειχθούν καλά, προσθέτουμε το νερό, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ, το χυμό πορτοκάλι (όπου μέσα στο χυμό έχουμε διαλύσει τη σόδα), το γαρύφαλλο και την κανέλα.
Τα αφήνουμε να αναμειχθούν καλά και προσθέτουμε το αλεύρι.

Προσθέτουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται, για να γίνει μια ωραία ζύμη σαν κέικ.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε με το κουτάλι πλέον.
Αν θέλουμε, χωρίζουμε τη μισή ζύμη και προσθέτουμε το κακάο.

Προσθέτουμε σε ένα ταψάκι για muffin τα χάρτινα φορμάκια για κεικάκια και γεμίζουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-30 λεπτά (ανάλογα πάντα με το φούρνο).
Καλή σας όρεξη. 🙂

Μία εύκολη συνταγή και πολύ νόστιμη.

Σημείωση :
Αφήνουμε τα σταφιδόψωμα να κρυώσουν κι έτσι, αφαιρούνται πανεύκολα τα χαρτάκια.