Λεμονάτο κουνέλι στην κατσαρόλα, της Αλέκας Τρυφωνοπούλου

Λεμονάτο κουνέλι στην κατσαρόλα, της Αλέκας Τρυφωνοπούλου

Υλικά

1 κουνέλι μέτριο κομμένο σε μερίδες,
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο,
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο,
2 σκελίδες σκόρδου ολόκληρες,
1 φύλλο δάφνης,
1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη,
1 κλωνάρι φρέσκια ρίγανη,
1 κουτ. σούπας μουστάρδα,
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι,
1/2 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί,
χυμό δύο μέτριων λεμονιών


Εκτέλεση

Σοτάρουμε σε καυτό λάδι το κουνέλι, μέχρι να ροδίσει από όλες τις μεριές.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις σκελίδες σκόρδου και τα σοτάρουμε όλα μαζί μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη μουστάρδα, το φύλλο δάφνης, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι και τα σβήνουμε με το κρασί.

Αφού εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε ελάχιστο νερό, τόσο όσο να μισοσκεπάσει το κουνέλι. Το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά, για να δέσει η σάλτσα.

Τέλος, όταν το κρέας μας μαγειρευτεί, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες ή ρύζι.