Linguine με κοτόπουλο, θυμάρι και τυρί κρέμα, της Ράνιας Καραγιάννη

Linguine με κοτόπουλο, θυμάρι και τυρί κρέμα, της Ράνιας Καραγιάννη

Υλικά

1 συσκευασία Linguine,
1 μέτριο κρεμμύδι,
10 φέτες μπέικον,
500 gr. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο,
400 gr. τυρί κρέμα,
200 gr. κρέμα γάλακτος,
αλάτι,
λάδι,
πιπέρι,
φρέσκο θυμάρι,
ξύσμα από μισό λεμόνι


Εκτέλεση

Για τη σάλτσα
Σοτάρουμε λάδι με το κρεμμύδι και προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και μια πρέζα πιπέρι. Αφού έχει μαραθεί, προσθέτουμε το μπέικον κομμένο σε ροδέλες και το σοτάρουμε ίσα ίσα να βγάλει το λίπος του.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και το σοτάρουμε μέχρι να γίνει άσπρο. Προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθεί το κοτόπουλο και βράζουμε περίπου μισή ώρα, αφού έχουμε χαμηλώσει τη φωτιά. Προσθέτουμε φρέσκο θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.

Αφού βράσει το κοτόπουλο κι έχει μείνει με λίγο νεράκι, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα από ένα λεμόνι.

Βράζουμε τα Linguine, τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τη σάλτσα. Ανακατεύουμε, έτσι ώστε να πάει παντού η σάλτσα.