Το μαγικό Κέικ, της Ελπίδας Χαραλαμπίδου (elpida’s little corner)

Το μαγικό Κέικ, της Ελπίδας Χαραλαμπίδου (elpida’s little corner)

Υλικά

Για το Κέικ 
1 κούπα νερό,
1 κούπα μαύρες σταφίδες,
1 κούπα σταγόνες σοκολάτας,
1 κ.γ υγρή βανίλια,
1/4 κ.γ γαρύφαλλο,
1 κ.γ κανέλα,
1.4 κ.γ αλάτι
1 κούπα καστανή ζάχαρη,
1/3 κούπας καλαμποκέλαιο,
1/2 κ.γ σόδα
2 κούπες αλεύρι,
1 και 1/2 κ.γ μπέικιν,
1 πορτοκάλι σε ξύσμα

Για το Γλάσο 
1/4 κούπας χυμό πορτοκαλιού,
ξύσμα πορτοκαλιού,
πρέζα αλάτι,
100 γραμμάρια κουβερτούρα,
2 κ.γ ελαιόλαδο,
1/2 κ.γ υγρή βανίλια


Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τις σταφίδες, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τη ζάχαρη, το λάδι, το αλάτι. Τα βράζουμε για 3 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν, τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά. Μόλις πάρει όλο το αλεύρι αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί 22 εκατοστών.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C για 40 με 45 λεπτά. Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα και αν ψήθηκε θα βγαίνει καθαρή. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και φτιάχνουμε το γλάσο.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από τη βανίλια. Ανακατεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια. Το γλάσο είναι έτοιμο και το περιχύνουμε γύρω γύρω στο κέικ.
Στολίζουμε το κέικ όπως μας αρέσει και το αφήνουμε να κρυώσει. Έτσι εύκολα έχετε φτιάξει ένα μαγικό, γιορτινό και συνάμα νηστίσιμο κέικ.
Καλή όρεξη!

http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/