Μακαρόνια με σουτζουκάκια, του Ισίδωρου Δαμαλά

Μακαρόνια με σουτζουκάκια, του Ισίδωρου Δαμαλά

Υλικά

Σπαγγέτι Νο6 (500γρ.)
Kιμάς (500γρ.)
Ψωμί μουλιασμένο σε κόκκινο κρασί (200γρ.)
Αβγό (1)
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο (1)
Σκόρδο λιωμένο (1 σκελίδα)
Μαϊντανός (2 κ.σ.)
Ελαιόλαδο ( 1/2 φλυτζάνι )
Ψιλοκομμένα ντοματάκια (400γρ.)
Βασιλικός (1 κουταλάκι)
Ζάχαρη (1 κ.σ.)
Φέτα τριμμένη


Εκτέλεση

Βράζετε τα ζυμαρικά και τα στραγγίζετε.

Ανακατεύετε τον κιμά με το ψωμί στραγγισμένο καλά, το αυγό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μισό μαϊντανό και λίγη παρμεζάνα.

Πλάθετε το μείγμα σε μπαλάκια και τα τσιγαρίζετε με το λάδι για 5 λεπτά.

Βγάζετε τα σουτζουκάκια και βάζετε στο τηγάνι τα ντοματάκια, το βασιλικό, τη ζάχαρη κι αλατοπίπερο.

Βράζετε για 30 λεπτά, προσθέτετε τα σουτζουκάκια και βράζετε για 15 λεπτά.

Σερβίρετε τα ζυμαρικά και τα σουτζουκάκια και πασπαλίζετε με μαϊντανό και φέτα.