Η μακαρονόπιτα μου, της Ελπίδας Χαραλαμπίδου (elpidaslittlecorner)

Η μακαρονόπιτα μου, της Ελπίδας Χαραλαμπίδου (elpidaslittlecorner)

Υλικά

Για τη ζύμη
500 γρ. αλεύρι
4 κ.σ λάδι
λίγο ξύδι
1/2 κ.γ αλάτι
1 κούπα χλιαρό νερό
ταψί για πίτες 35 εκ
3/4 φλ. λάδι για τα φύλλα

Για τη γέμιση
1/2 πακέτο κοφτό μακαρονάκι μικρό ή άλλα μακαρόνια
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. αλεύρι
1/2 κ.σ μουστάρδα
400 γρ. γάλα
2 αυγά
2 φλ. τριμμένα τυριά
λίγο αλάτι-πιπέρι-μοσχοκάρυδο (αν θέλετε)


Εκτέλεση

Βάζω όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνω μέχρι να έχω μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Σκεπάζω και αφήνω στην άκρη το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 1 ώρα, ετοιμάζω τη γέμιση.

Βράζω τα μακαρονάκια και τα αφήνω στην άκρη. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το βούτυρο με το αλεύρι. Ανακατεύω και προσθέτω σιγά σιγά το γάλα ζεστό. Έχω μια μπεσαμέλ λίγο σφιχτή. Προσθέτω το αλάτι και τα μπαχαρικά την μουστάρδα και κατεβάζω από την φωτιά.

Αφήνω να κρυώσει λίγο και ρίχνω τα τυριά και τα αυγά. Αφήνω τη γέμιση να κρυώσει καλά και ετοιμάζω τα φύλλα για την πίτα. Χωρίζω τη ζύμη στα 5 και ανοίγω το φύλλο όσο το ταψί. Αλείφω με λάδι το ταψί και βάζω ένα φύλλο αλείφω πάλι με λάδι άλλο ένα φύλλο.

Πάνω από τα 2 φύλλα που έβαλα στο ταψί βάζω τη μισή γέμιση. Βάζω ένα φύλλο πάνω από την γέμισή και λαδώνω πάλι και βάζω την υπόλοιπη γέμιση. Πάλι φύλλο λαδώνω και τελειώνω με το τελευταίο φύλλο και λάδωμα.

Προθερμαίνω στους 200 βαθμούς C το φούρνο και χαράζω λίγο την πίτα. Ψήνω την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 με 200 βαθμούς περίπου 50 λεπτά.

Ανάλογα πάντα τον φούρνο μας και πόσο ξεροψημένη μας αρέσει.
Αυτή είναι η Μακαρονόπιτα Μου, εύχομαι να την απολαύσετε!
Καλή Όρεξη !

http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/