Μαλακά μπισκότα σοκολάτας (σπιτικά soft kings), της Ευαγγελίας Βλασσοπούλου

Μαλακά μπισκότα σοκολάτας (σπιτικά soft kings), της Ευαγγελίας Βλασσοπούλου

Υλικά

Για 15 μέτρια μπισκότα
300 γρ. φουντούκια ανάλατα και άψητα (ζυγισμένα αφού τα έχουμε μουλιάσει),
200 γρ. χουρμάδες,
μια τσιμπιά αλάτι,
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας (κουβερτούρα),
1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας,
50 γρ. κακάο,
80 γρ. μέλι,
50 γρ. αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης περασμένες από το μπλέντερ)


Εκτέλεση

Μουλιάζουμε σε ένα μπολ τα φουντούκια για 2-3 ώρες. Μουλιάζουμε σε ένα μπολ τους χουρμάδες για 10 λεπτά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στον αέρα, στους 170 βαθμούς C.

Χτυπάμε τα φουντούκια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πούδρα. Τοποθετούμε τα φουντούκια σε ένα μπολ. Χτυπάμε τους χουρμάδες στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν μια μάζα. Προσθέτουμε τους λιωμένους χουρμάδες, καθώς και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια.

Τοποθετούμε στη λαδόκολλα και πατάμε με τα χέρια μας.  Ψήνουμε σε αέρα, στους 170 βαθμούς C, για 15-17 λεπτά.