Μανιταρόπιτα, της Αναστασίας Παπαδοπούλου

Μανιταρόπιτα, της Αναστασίας Παπαδοπούλου

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας, "του χεριο΄θ σας" alfa,
500 γρ. μανιτάρια,
1 κρεμμύδι (μεγάλο),
1 πιπεριά Φλωρίνης,
300 ml κρέμα γάλακτος,
250 γρ. μπέικον,
200 γρ. τυρί gouda (τριμμένο),
150 γρ. κασέρι (τριμμένο),
1 αυγό,
αλάτι,
πιπέρι,
λίγο βούτυρο (για το σοτάρισμα),
λίγο γάλα


Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, τα μανιτάρια, το μπέικον. Αφού απορροφηθούν όλα τα υγρά από το τηγάνι, κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τα τυριά και το αλατοπίπερο.

Στη συνέχεια, ενώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν καλά. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας, ρίχνουμε το μείγμα των υλικών μας και σκεπάζουμε με το άλλο φύλο.

Πριν ψήσουμε, πασπαλίζουμε με λίγο γάλα για να ψηθεί ωραία η πίτα μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς.