Μαρμελάδα βερίκοκο, της Ελένης Βερούση

Μαρμελάδα βερίκοκο, της Ελένης Βερούση

Υλικά

20 μεγάλα βερίκοκα
800 γρ ζάχαρη
1/2 λεμόνι


Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τα βερίκοκα και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα τοποθετούμε σε μικρό σκεύος  με τη ζάχαρη. Τα καλύπτουμε με μεμβράνη. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για μια νύχτα. Στο διάστημα αυτό τα ανακατεύουμε μία με δύο φορές.

Την επόμενη μέρα, η ζάχαρη πρέπει να έχει λιώσει και να είναι σαν σιρόπι.

Αδειαζουμε το μειγμα σε κατσαρόλα με χοντρή βάση. Μόλις αρχίζει να βράζει χαμηλωνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20′, εώς η μαρμελάδα να αφήσει στρώση στην ανάποδη μεριά της κουταλας.

Στο τελευταίο βρασιμο προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε 1′-2′.

Καλή επιτυχία !!