Μαρουλόπιτα Κρατς με φέτα, του Κυριάκου Ζαμπάρα

Μαρουλόπιτα Κρατς με φέτα, του Κυριάκου Ζαμπάρα

Υλικά

1 μαρούλι (φύλλα),
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια,
1 πράσο,
1/2 ματσάκι άνηθο,
1/2 μαϊντανό,
300 γρ. φέτα,
3 αυγά,
5 κ.σ. γάλα,
2-3 κ.σ. αλεύρι (αν χρειαστεί),
3 κ.γ. βιτάμ,
αλάτι,
πιπέρι
1 πακέτο φύλλα κρούστας,
λάδι (για τα φύλλα)


Εκτέλεση

Κόβουμε τα φύλλα του μαρουλιού σε σχετικά μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε σε βραστό νερό με αλάτι και βιτάμ για 3-4 λεπτά. Σουρώνουμε και αφήνουμε να στραγγίξει.

Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Κόβουμε το πράσο «σταυρό», μετά σε ροδέλες και προσθέτουμε στο μπολ.

Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και τα προσθέτουμε κι αυτά στο μπολ. Στραγγίζουμε το μαρούλι με τα χέρια, το κόβουμε ξανά και προσθέτουμε στο μπολ. Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.

Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι κι ανακατεύουμε καλά. Αν το μείγμα μας είναι πολύ νερουλό, προσθέτουμε το αλεύρι. Αφήνουμε να κρυώσει.

Σε στεγνή και καθαρή επιφάνεια τοποθετούμε ένα φύλλο κρούστας, το λαδώνουμε ελαφρά και το διπλώνουμε στη μέση. Ξαναλαδώνουμε και με ένα κουτάλι βάζουμε λίγη γέμιση κατά μήκος του φύλλου.

Διπλώνουμε σε ρόλο και τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει η γέμιση. Αν θέλουμε, κάνουμε την πίτα σε σχήμα σαλιγκάρι.

Αλείφουμε την πίτα με λίγο λάδι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.