Μελένια τριαντάφυλλα, της Ελένης Βερούση

Μελένια τριαντάφυλλα, της Ελένης Βερούση

Υλικά

3 αυγά
1 φλ. τσαγιού γάλα (χλιαρό )
1 φλ. τσαγιού νερό (χλιαρό )
5 κ.σ. ζάχαρη
3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
1 φακελάκι μαγιά
1 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα κανέλα
αλεύρι για όλες τις χρήσεις, περίπου 600-700 γραμ.

Για το σιρόπι
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. μέλι
1 φλ. νερό
125 γραμ. μαργαρίνη για το άλειμμα
πολύ λίγο ηλιέλαιο


Εκτέλεση

Διαλύω σε ένα μπoλ, τη μαγιά με το χλιαρό γάλα και το νερό. Προσθέτω τη ζάχαρη και ανακατεύω.

Στην συνέχεια ρίχνω τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο, τα μυρωδικά και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι.

Αυτό που θέλουμε είναι να γίνει ένα ωραίο ζυμάρι για φύλλο για πίτες. Το αφήνω να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.

Το χωρίζω στα 3. Ανοίγω το πρώτο φύλλο, το βουτυρώνω και το κλείνω στα τρία σαν φάκελο.

Έτσι όπως είναι μακρύ, το κόβω στο πλάτος σε μακρόστενες λωρίδες (τις στρίβω )και διαμορφώνω-σχηματίζω τα τριαντάφυλλα μου (βγάζει γύρω στις 10-12 λωρίδες ). Ομοίως δουλεύω και με τα υπόλοιπα 2 φύλλα.

Τα ψήνω περίπου για 15 λεπτά στους 170 βαθμούς C σε βουτυρωμένη λαμαρίνα.

Φτιάχνω το σιρόπι και εφόσον έχουν κρυώσει τα μελένια, τα σιροπιάζω πάνω στη φωτιά για 10 δεύτερολεπτα όχι πιο πολύ.

Βγαίνουν γύρω στα 30-35 τεμάχια.

Είναι νόστιμα και σκέτα και σιροπιασμένα αλλά και με καρύδα.
Καλή επιτυχία !!!!