Μελιτζάνες φωλιές, του Ηρακλή Ξεκαρδάκη

Μελιτζάνες φωλιές, του Ηρακλή Ξεκαρδάκη

Υλικά

1/2 πακέτο μακαρόνια Νο 12,
500 ml κρέμα γάλακτος,
1 μελιτζάνα μεγάλη,
1/2 κ. κιμά μοσχαρίσιο-χοιρινό,
1 κονκασέ,
παρμεζάνα τριμμένη,
κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο,
μαϊντανό,
λίγο ρόκα για πασπάλισμα από πάνω,
ελαιόλαδο για το σοτάρισμα,
ρίγανη,
αλάτι,
κανέλα,
μοσχοκάρυδο


Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια και τα αφήνουμε στην άκρη.Σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι με δυο κουταλιές ελαιόλαδο, ρίχνουμε την κανέλα  και λίγο μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε τα ντοματάκια και αφήνουμε για λίγο να μαγειρευτούν. Ανακατεύουμε τον κιμά με τα μακαρόνια προσθέτουμε τριμμένη παρμεζάνα.

Κόβουμε τη μελιτζάνα κατά μήκος σε μεγάλες λεπτές φέτες, τις απλώνουμε σε μια λαδόκολλα, τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο, λίγη ρίγανη και αλάτι, και τις ψήνουμε για 15 λεπτά στο φούρνο.
Τις βγάζουμε και τις τοποθετούμε μέσα στο σκεύος που φτιάχνουμε τα cupcakes μία σε κάθε θήκη, καθετα να κανουν φωλιά.

Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με την παρμεζάνα, ρίχνουμε λίγο μοσχοκάρυδο, και βάζουμε στο μάτι για 2-3 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί και να ομογενοποιηθεί.

Γεμίζουμε την κάθε φωλιά με το μείγμα απο τα μακαρόνια και τον κιμά, και περιχύνουμε με το μείγμα της κρέμας γάλακτος. Πασπαλίζουμε με μπολικο τυρί παρμεζάνα ή ότι άλλο έχουμε, και βάζουμε το σκεύος στο φούρνο για λίγα λεπτά να πάρει χρώμα απο πάνω το τυρί.

Τις σερβίρουμε σε πιάτο, και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένη ρόκα και μαιντανό.

Την επινόησα στα γενέθλια του πρώτου μου γιού φέτος και έπαθαν όλοι πλάκα!!