Μελιτζάνες φούρνου με 4 τυριά, της Ιουλίας Κραλίοβιτς

Μελιτζάνες φούρνου με 4 τυριά, της Ιουλίας Κραλίοβιτς

Υλικά

1 κιλό μελιτζάνες τσακώνικες (κατά προτίμηση μικρές)
150 γρ. μπλε τυρί
150 γρ. asiago
150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
150 γρ. μοτσαρέλα για τοστ
1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 ξερό κρεμμύδι

Για τη σάλτσα
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
3 κουταλιές της σούπας σπιτική συμπυκνωμένη σάλτσα ντομάτας
1 ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο


Εκτέλεση

Χαράζουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος και τις βράζουμε για 25 λεπτά στον ατμομάγειρα. Τις βγάζουμε, τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τις γεμίζουμε πρώτα με το μπλε τυρί και στη συνέχεια με το asiago.

Στο μεταξύ έχουμε τσιγαρίσει στο τηγάνι τον κιμά με λίγο κρεμμυδάκι. Σε ξεχωριστό κατσαρολάκι έχουμε φτιάξει την κόκκινη σάλτσα, τσιγαρίζοντας αρχικά το κρεμμύδι με το σκόρδο, προσθέτοντας στη συνέχεια τη φρέσκια ντομάτα, τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι και πιπέρι.

Πρώτα στρώνουμε τον κιμά πάνω στις μελιτζάνες (πάνω από τα τυριά) και στη συνέχεια τις περιχύνουμε με τη σάλτσα. Τέλος πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.

Βάζουμε το φαγητό στο φούρνο στους 180 βαθμούς C για μισή ώρα ή μέχρι να πιεί όλα τα υγρά και…καλή μας όρεξη!