Μελομακάρονα, της Έλενας Κελλέτση

Μελομακάρονα, της Έλενας Κελλέτση

Υλικά

400 γρ. ελαιόλαδο
300 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη,
200 ml χυμό πορτοκάλι,
ξύσμα από 5 πορτοκάλια,
40 γρ. κονιάκ,
1 κ.γ κανέλα,
2 κ.γ τριμμένο γαρύφαλλο,
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ,
750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
250 γρ. σιμιγδάλι,
500 γρ. καρύδια σε κομματάκια,

Για το σιρόπι:
400 γρ.  μέλι,
300 γρ.ζάχαρη,
300 ml νερό


Εκτέλεση

Χτυπάτε πολύ καλά στο μπολ του μίξερ, το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη. Διαλύετε στο χυμό πορτοκαλιού τη σόδα, και προσθέτετε στο μπολ του μίξερ με το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Συνεχίζετε το ανακάτεμα προσθέτοντας τα υπόλοιπα υλικά. Το κοσκινισμένο αλεύρι  και το σιμιγδάλι τα προσθέτετε στο τέλος.

Ζυμώνετε μέχρι να ενωθούν καλά, όλα τα υλικά. Πλάθετε τα μελομακάρονα στο σχήμα που θέλετε, και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170βαθμούς C  για περίπου 30 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο. Τα σιροπιάζετε με το κρύο σιρόπι και πασπαλίζετε την επιφάνεια με καρύδια.