Μιλφέιγ εύκολο, του Χρήστου Τσακανίκα

Μιλφέιγ εύκολο, του Χρήστου Τσακανίκα

Υλικά

3 πακέτα σφολιατίνια
6 φακελάκια άνθος αραβοσίτου στιγμής
1 ½ λίτρο φρέσκο γάλα
1/4 από το σακουλάκι ζάχαρη άχνη
2 μορφατ τενεκεδάκι
2 βανίλιες


Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το άνθος αραβοσίτου στιγμής με 1 και 1/4 λίτρο γάλα μέχρι να πήξει.

Χτυπάμε τη μορφατ με τις βανίλιες και την άχνη και το 1/4 γάλα που κρατήσαμε για 10 λεπτά περίπου. Αναμιγνύουμε τις δυο κρέμες και ανακατεύουμε καλά.

Τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κόψουμε τα σφολιατίνια. Κόβουμε τα σφολιατίνια κατά μήκος στη μέση να γίνουν λεπτά και τα στρώνουμε σε ένα ορθογώνιο ταψί μεσαίο προς μεγάλο.

Βάζουμε τη μίση κρέμα και από πάνω μία στρώση σφολιατϊνια ακόμη. Στρώνουμε και την υπόλοιπη κρέμα και από πάνω τρίβουμε σφολιατϊνια σε όλο τα ταψί.

Με τα μισά υλικά γίνεται ένα πυρέξ.